Mirko Duspara

Obnovljena kulturna baština postaje perjanica brodskog turizma

Pješčane plaže i tople destinacije nisu jedino što može privući znatiželjne turiste. Slavonski Brod svoj turistički potencijal prepoznao je upravo u očuvanju kulturne baštine, koja će grad pretvoriti u poželjnu destinaciju svakog zaljubljenika u svijet bajki, ili jednostavno, djetinjstva.

Obnovljena kuća Ivane Brlić-Mažuranić, u kojoj je velik dio života živjela i stvarala, plijenit će pažnju svih generacija. Kuća najpoznatije Brođanke uskoro će zasjati u novom, modernom ruhu kroz niz interaktivnih sadržaja za učenje i zabavu. Novo zdanje sačuvat će uspomenu na život spisateljice, a pažnju će privlačiti digitalnim fotografijama iz arhive obitelji Brlić, hologramskim projekcijama, interaktivnim igrama i multimedijalnim sadržajima.

Uz niz aktivnosti koje će Ivanina kuća nuditi, u samim prostorima biti će napravljena i dnevna knjižnica i čitaonica, koja će služiti kao svakodnevno mjesto druženja Brođana, dok će istovremeno moći uživati u izloženim radovima likovnih umjetnika.

Tu su još i uprizorenja omiljenih likova Ivaninih bajki pa ćete u šetnji gradom vjerojatno naići na brončanu umjetničku skulpturu „Relje sa zmajem“ i „Šegrta Hlapića“.

Mijenjamo grad nabolje